Minggu, 15 November 2015

The Art of De-Hypnosis

The Art of De-Hypnosis

Negeri diubah kesedaran berkhayal hipnosis telah diketahui tentang beribu-ribu tahun bagaimanapun masih kekal menjadi salah satu yang paling bercakap tentang dan kurang difahami fenomena yang diketahui oleh manusia.

Oleh kerana ramai orang tidak mengenali berkhayal hipnosis sebagai sesuatu yang semula jadi, ia boleh menangguhkan dengan menggunakan hipnoterapi untuk membantu mengatasi masalah. Sama ada resolusi ini melalui hipnosis diri atau melihat hypnotherapist, sering andaian yang salah bahawa mereka berada 'di luar kawalan' boleh mendorong orang untuk pendekatan yang lebih konvensional atau untuk tidak menyelesaikan isu sama sekali.

Perkara yang saya dapati yang paling menarik tentang seni hipnoterapi, adalah bahawa lebih kerap daripada tidak, ia lebih de-hypnotising seseorang, bukannya hypnotising mereka. Sebagai contoh, mengambil pelanggan yang tipikal hypnotherapist yang sering boleh menjadi seseorang yang ingin berhenti merokok. Sekarang pertimbangkan definisi asas keadaan berkhayal hipnosis:

Fokus perhatian
Herotan Masa
Kesedaran periferal berkurangan
Kelonggaran fizikal
Mogok corak merokok anda boleh melihat dengan jelas bahawa ini adalah keadaan berkhayal. Bahawa nafas pertama dari rokok dan nafas panjang di luar juga tahu di kalangan mereka yang mengamalkan yoga sebagai teknik bersantai yang berkesan, sering dirujuk sebagai 7-11 bernafas. Bernafas keluar untuk lebih lama daripada apa yang anda bernafas dalam adalah teknik yang digunakan untuk membantu berehat rakyat apabila mendapat lebih serangan panik, fobia serta membantu berehat wanita semasa bersalin. Jadi, sebenarnya rokok mendapat semua kredit untuk teknik pernafasan yang indah disempurnakan oleh mangsa yang tidak curiga!

Fokus perhatian berjalan bersama kedua-dua gangguan masa dan kesedaran periferal berkurangan dan untuk orang yang merokok ini juga terang, sebenarnya lebih mudah untuk menyedarinya apabila seseorang tidak mempunyai rokok dan kekurangan peningkatan tumpuan mereka mempunyai apa-apa aktiviti lain. Oleh itu, tugas hypnotherapist atau untuk seseorang mengamalkan hipnosis diri adalah untuk de-hypnotise orang yang mengeluarkan corak yang tidak diingini tingkah laku, dan bukannya hypnotise mereka ke dalam melakukan sesuatu yang baru.

Untuk melakukan ini perkara yang penting untuk mengenal pasti adalah mencetuskan tanda-negeri berkhayal. Oleh kerana otak berfungsi dengan mewujudkan corak, detik-detik utama akan dicetuskan oleh tindakan tertentu. Ini boleh menjadi masa yang tertentu dalam sehari, berada di lokasi tertentu, bau yang tertentu atau pelbagai tindakan lain yang boleh mencetuskan corak untuk mengambil memegang. Melalui menggunakan hipnosis, ini titik pencetus boleh 'dibacakan' tanpa corak yang mengambil memegang, ini kemudian membina corak baru tanpa titik pencetus dan orang yang bebas daripada negeri berkhayal tidak diingini mereka.

Jadi, jika anda adalah seseorang yang mempunyai corak tingkah laku yang anda telah mahu untuk keluar dari, tetapi telah mengambil berat tentang menggunakan hipnosis untuk melakukan ini, menyedari bahawa anda sudah berada dalam berkhayal hipnosis dan campur tangan yang anda akan meminta adalah semata-mata mengenai de-hypnotising akan membantu untuk merangka semula kedudukan anda dan anda akan lebih selesa dengan pendekatan ini amat berkesan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar